• Raja Yoga

    Yoga als een weg naar Zelf realisatie. Bewustwording van dat wat je waarachtig bent. Ontdekkingsreis naar de innerlijke wereld. De yoga lessen zijn gericht op het herstellen van het contact met en het evenwicht in jezelf, op zowel lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

    Leer meer »

  • Satsanga Vedisch leven

    Vedisch leven betekent meditatief leven. Vedisch leven is gebaseerd op zelfstudie vanuit de veda’s.  De veda’s zijn één van de oudste geschriften ter wereld. Deze geschriften werden zo’n 5000 jaar geleden, op palmbladen geschreven door wijze oude meesters, die zieners genoemd worden.

    Leer verder »

Satsanga Vedisch leven
De levenskunst

Satsanga
Ontdekking van de chakra’s en mantra’s Het eerste thema dat aan het licht wordt gesteld is een uitleg wat chakra’s zijn. De chakra’s zijn verbonden met alles wat men kan waarnemen. Via de klank van Hein Braat zal getracht worden in de vorm van mantra's de chakra’s intens te beleven, met de mogelijkheid ze in balans te brengen.

De levenskunst
Vedisch leven betekent meditatief leven. Vedisch leven is gebaseerd op kennis vanuit het hart, om deze verbinding opnieuw te maken is er de zelfstudie vanuit de vedische kennis.  De veda’s zijn één van de oudste geschriften ter wereld. Deze geschriften werden zo’n 5000 jaar geleden, op palmbladen geschreven door wijze oude meesters, die zieners genoemd worden. Zij bezitten de kennis van de gehele kosmos en voorbij de tijd. Deze kennis is via diepe meditatie door het denkvermogen geduid in bedenkbare vormen en in woorden in de stof gekomen. Hier vanuit zijn alle filosofieën en geloofsstromingen ontstaan en in hun eigen vorm uit gekristalliseerd.De basis zal uiteindelijk het zelfde blijven.

Wat houdt de Vedische Satsanga in?

Tijdens een Satsanga zal een thema hulpmiddel worden aangedragen om het Zelf zuiveren en  een ontwikkeling tot stand te laten komen.

De veda’s zijn onderverdeeld in drie groepen:

Bhakti
Dit betekent universele liefde. Een vedisch bewustzijn is trachten universele liefde in alle ontmoetingen te hebben. Universele liefde betekent onvoorwaardelijke liefde.

Jnana
Jnana betekent waarachtige wijsheid,vanuit de natuurwetten en meditatief leven. Kennis wat doorgegeven wordt aan het denkvermogen om te integreren in het leven.  

Karma
Karma speelt in het hele dagbewustzijn en is het zelfde als DNA, karakter, erfelijkheid enzovoort De houding in het leven. Fysiek en mentaal de levenskunst om Bhakti en Jnana meer en meer te installeren.

 

Welke vormen van Satsanga worden er gegeven?
De thema’s zullen gaan over alles wat we in het leven kunnen ervaren en wat de mogelijkheid geeft waarachtig inzicht te verkrijgen.

* Vedisch koken en consumeren 

* Omgaan met de samenleving 

* Meditatief leven

* Ontdekken van je artistieke neigingen

* Het herkennen van de natuurwetten en dit omzetten naar levenskunsten

 

De locatie waar de Satsanga wordt  gegeven:

Het Vedisch Centrum

Weereweg 28a, Lutjewinkel

En op verschillende locaties in Nederland, deze vindt u onder de agenda.

 

Kosten
De kosten van Satsanga zijn op dana basis, wat vrijwillge bijdrage betekent. Voelen wat het u het waard is en in verhouding met uw financele draagkracht. De los staande Satsanga’s hebben iedere keer een ander thema, deze zijn te vinden onder agenda.Menu