• Raja Yoga

  Yoga als een weg naar Zelf realisatie. Bewustwording van dat wat je waarachtig bent. Ontdekkingsreis naar de innerlijke wereld. De yoga lessen zijn gericht op het herstellen van het contact met en het evenwicht in jezelf, op zowel lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

  Leer meer »

 • Satsanga Vedisch leven

  Vedisch leven betekent meditatief leven. Vedisch leven is gebaseerd op zelfstudie vanuit de veda’s.  De veda’s zijn één van de oudste geschriften ter wereld. Deze geschriften werden zo’n 5000 jaar geleden, op palmbladen geschreven door wijze oude meesters, die zieners genoemd worden.

  Leer verder »

Raja Yoga

Het rijbewijs voor het universum

Raja Yoga
Yoga als een weg naar Zelf realisatie. Bewustwording van dat wat je waarachtig bent. De ontdekkingsreis naar de innerlijke wereld. De yoga lessen zijn gericht op het herstellen van het contact met en het evenwicht in jezelf, op zowel lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. 

Raja Yoga lessen:

Dinsdagavond van 19.00 tot 21.30 uur
Donderdagavond van 19.00 tot 21.30 uur  lees meer over de mogelijkheden...
Locatie: Vedisch Stilte centrum Lutjewinkel, Weereweg 28a te Lutjewinkel.

Voor wie is de Raja Yoga bestemd?

Yoga is in zijn volledige omvang niet met woorden uit te leggen. Het heeft betrekking op het gehele mens zijn, op alle niveaus van het bovenbewustzijn en onderbewustzijn. Raja Yoga is niet geschikt voor iedereen, het vraagt of je je kunt openstellen voor het innerlijke Zelf. Je hoeft niet jong, soepel, lenig of krachtig te zijn. Ook is het niet noodzakelijk een van nature rustige teruggetrokken aard te bezitten. Het gedegen al oude beproefde Raja Yoga systeem zorgt er samen met de tijd voor dat daar waar een wil is de weg wordt vrij gemaakt. Je volgt hier bij je eigen tempo binnen je eigen specifieke mogelijkheden.

Bewustwordingsproces 
Bij yoga leer je stil te staan bij de dingen die je doet en denkt. Je leert door middel van oefeningen je lichaam en geest te observeren zonder te oordelen. Raja Yoga is een bewustwordingsproces.

De aanpak in de lessen
De les bestaat uit drie delen;

 • Een theorie deel waarin informatie en overdracht plaats vinden. 
 • Een deel waarin het fysieke oefeningen zorgen voor het intergreren van de informatie.
 • En vormen van concentratie en meditatie tot stand komen.


Het samenspel van deze elementen en het thema van de les zijn zo samengesteld dat ze fascinerend en bovenmenselijk in elkaar vloeien om de juiste uitwerking te bewerkstelligen. Raja Yoga is geen starre discipline maar een levend en boeiend geheel. De 'vader' van de yoga is de ziener Patanjali, die duizenden jaren geleden zijn wijsheid doorgaf. Later werd dit bekend als het achtvoudig pad van Raja Yoga. Raja betekent Koninklijk. Het achtvoudig pad van Patanjali bevat alle vormen van yoga. De inhoud mag misschien wat orthodox overkomen, de aanpak is dat beslist  niet. Je bent vrij en beslist zelf wat je wilt en wanneer het je uitkomt.

Je bent een onderdeel van het geheel
Alles is een onderdeel van het AL
Ervaren van het geheel

De docent
Sander van der Kruk heeft gedurende 27 jaar studie gevolgd en onderzoek gedaan naar de vormen van yoga, vedisch bewustzijn en de theosofie. Na 16 jaar een intensieve Raja Yoga opleiding gevolgd te hebben bij meester Henk Plaatsman, Stichting Raja Yoga Noord Holland Noord, is hij afgestudeerd. Sander van der Kruk is verantwoordelijk voor Fascinerend, een landelijke organisatie voor yoga en ayurveda. Vanuit Fascinerend geeft hij diverse lezingen en workshops.

Locatie
Vedisch Centrum
Weereweg 28a, 1732 LL Lutjewinkel

Kosten van de opleiding
Het lesgeld bedraagt € 15,00 per les van 2 1/2 uur. De lessen worden per 4x voldaan, € 60,- t.n.v. Fascinerend Lutjewinkel Rabobank nr. 3573.04.454

Advies
Neem pen en papier mee om aantekeningen te maken. Trek makkelijk zittende kleding aan. Neem een (wollen) deken mee, om op te zitten of te liggen. Sieraden kan je beter thuis laten, ze stagneren de energie.

Voor meer informatie
Mogelijk kunt u na een persoonlijk gesprek deelnemen aan de opleiding.

Sander van der Kruk, Weereweg 28a, 1732 LL Lutjewinkel
Telefoon: 0224 541154
Mobiel: 06 10111107Menu